Hozzászólások

  • fagott: Fagottos vagyok, ha van játéklehetőség csak szóljatok. (2009.02.14. 10:53) Próbajáték az iskola szimfonikus zenekarába
  • -krudy-: azért lassan kellene egy végleges időpont-helyszín, hogy az ilyen tudatlanok, mint én, is tudjanak... (2008.06.27. 01:29) Gazdatest Tábor 2008
  • preiszner: Hát, talán még megyünk vele valami fesztiválra... Majd jelzem, ha lesz ilyen. Mindenesetre én bezz... (2008.04.19. 08:30) Tom Sawyer
  • preiszner: kb. 20 000 Ft lesz a teljes költség. (max. 22 000, ha kiderül, hogy valamit elszámoltunk) (2008.04.15. 09:30) Nyári tábor Jásdon
  • benkootomi: hát én is vizsgázgatok, de röviden bisztos belefér (2008.01.07. 23:52) Zed nomád válságstáb

A fényes jövő

Linkblog

Beethoven marathon

2007.08.13. 23:41 | szabod117 | 1 komment

Szeptember 29-én szombaton 18:00-tól a Politechnikumban.

A találkozó után kényelmesen megvacsorázunk, majd bevackoljuk magunkat az A/25-be. Ekkor szólok néhány szót a Mesterről, illetve váltunk néhány szót a vele kapcsolatos személyes élményeinkről, végül hozzávetőlegesen 20:00-kor belevágunk...

Terveim szerint az éjszaka folyamán meghallgatjuk a kilenc szimfóniát, és mindegyik után valamilyen más műfajban született művet, amely az adott szimfónia által fémjelzett korszakban született.

Reggel nyolckor, mikor a dicsőséges Kilencedik utolsó hangjai is elhallgatnak, közös reggelivel búcsúzunk az öreg Ludwig von-tól és egymástól.

Szeretném némileg lazábbra, szellősebbre venni a program összeállítását, mint a korábbi maratonokon, lesz még az évben elég brutális őrület, ez a legyen afféle kellemes előjáték.

Hozz hálózsákot, és némi élelmiszert! A közös étkezésekhez szerencsés lenne, ha nem szendvicseket, vagy valamilyen kész ételeket pakolnánk az asztalra, hanem sokkal inkább alapanyagokat, úgy is mint, kolbász, szalámi, párizsi, sonka, kenyér, kakaó, zsemle, méz, lekvár, sajt, stb... Ezügyben majd egyeztessünk.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! (A nem Politechnikumi arcokat kérném, hogy jöttüket okvetlen jelezzék még az akció előtt.)

(Hajónapló bejegyzés, 2007 augusztus 20.)

Ma kicsit átgondoltam a programot, és miközben Furtwänglerrel halgattam az Eroica-t, arra jutottam, hogy az egyéb műfajokban bővelkedő program helyett szívesebben csínálnék olyan maratont, ahol csak a szimfóniákra koncentrálunk, de mindegyiket több karmester szeművegén keresztül ismerjük meg. Ebben a verzióban a hardcore arcok egy szimfóniát több előadásban hallgatnának meg, azok pedig, akiknek mindegyikből egy is elég egy éjjel (és ez sem kevés), azoknak a másik előadás alatt lehetőségük lenne maguhoz térni, és lélekben felkészülni a következő körre.

A zenehallgatás gerincét a Harnoncourt féle szimfónia felvételek képezik majd, és szándékaim szerint a Furwängler féle felvételekből áll majd az alternatív kör, esetleg némelyik szimfóniánál jöhet egy kis Gardiner.

Persze leszavazható vagyok ezzel a brutális tervvel kapcsolatban. Kommentben, vagy emailben jelezzetek ezügyben! Üdv!)

Címkék: beethoven maraton

A bejegyzés trackback címe:

https://drzed.blog.hu/api/trackback/id/tr86139389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

campester · http://campester.atw.hu 2007.08.14. 11:18:17

Izgatottan várom! Az összes szimfónia egy éjjel alatt... Hm...
süti beállítások módosítása