Hozzászólások

  • fagott: Fagottos vagyok, ha van játéklehetőség csak szóljatok. (2009.02.14. 10:53) Próbajáték az iskola szimfonikus zenekarába
  • -krudy-: azért lassan kellene egy végleges időpont-helyszín, hogy az ilyen tudatlanok, mint én, is tudjanak... (2008.06.27. 01:29) Gazdatest Tábor 2008
  • preiszner: Hát, talán még megyünk vele valami fesztiválra... Majd jelzem, ha lesz ilyen. Mindenesetre én bezz... (2008.04.19. 08:30) Tom Sawyer
  • preiszner: kb. 20 000 Ft lesz a teljes költség. (max. 22 000, ha kiderül, hogy valamit elszámoltunk) (2008.04.15. 09:30) Nyári tábor Jásdon
  • benkootomi: hát én is vizsgázgatok, de röviden bisztos belefér (2008.01.07. 23:52) Zed nomád válságstáb

A fényes jövő

Linkblog

Drzed.hu para

2007.11.15. 11:17 | preiszner | 4 komment

Kedveskéim!

Szeptemberben hatalmas lelkesedéssel, és attól az érzéstől fűtve vágtunk az évbe, hogy egy szerteágazó baráti és szellemi közösség részei vagyunk mindnyájan. Dacára annak, hogy szerintem sokunknak voltak olyan órái, amikor legalább százszor el kellett magunkban mondani, hogy „most megnyugszol, nem sértődsz meg, és legfőképpen nem írsz sértődött hangú pucurkázást a blogra”, mielőtt képesek lettünk újra a régi, elhivatott, az ügyhöz feltétel nélküli bizalommal forduló emberré válnunk, az azóta megvalósult programok és akciók jórészt igazolták a szeptemberi lelkesedésünket. Az elmúlt két és fél hónapban számos jó hangulatú, produktív és a legnemesebb értelemben vállalható akciónak lehettünk részesei, és ezeken az alkalmakon a szervezőkön kívül jószerivel senkinek sem volt különösebb oka a szájhúzásra, sértődöttségre, vagy csalódottságra, és természetesen a szervezőknek sem minden esetben. (Parányi lábjegyzetes pucurkázás az előbbi mondathoz kiegészítésképpen: ha a jövőben azt mondjuk valakinek, hogy valamiben részt kívánunk venni, akkor segítsük a munkáját azzal, hogy esetleges távolmaradásunkat a lehető legkorábbi időpontban jelezzük. Így elejét vehetjük annak, hogy a szeptember óta húzódó idegösszeroppanás-széria tovább tizedelje sorainkat.)

Egy ügy van mindössze, amely terveink ellenére egy lépést sem haladt előre az elmúlt két és fél hónapban: a bevezető cikkemben felvázolt utópisztikus közösségi portál, a drzed.hu létrehozása. Ez a blog eléggé hatékonyan működik, és kiválóan betölti azt a szerepet, amelyért annakidején létrejött, de komoly hátránya, hogy valódi kommunikációra nemigen ad sok lehetőséget, a szervezőkön kívül mások nemigen képviseltetik magukat itt, így egy akció végén nemigen tudjuk ehelyütt tapasztalatainkat összegezni, pedig ez igen fontos lenne.

Röviden: véleményem szerint, ha szeretnénk szellemi közösségünk egészének lehetőséget biztosítani a virtuális jelenlétre, és arra hogy véleményét és gondolatait érdemben megoszthassa másokkal (velünk), akkor igen fontos lenne létrehozni az említett oldalt. Persze ehhez némi munkára, és valami minimális pénzbeli hozzájárulásra lenne szükség (domain név vásárláshoz és programozáshoz). Mivel sok baráti felajánlást kaptunk 25000 forintból lazán kihozhatnánk mindent. Ha tízen összedobjuk a pénzt, ez egészen vállalhatónak tűnik…

Mivel nem szerepel a terveim között, hogy a zsebpénzemből létrehozzak egy olyan közösségi portált, amelyen én vagyok az egyetlen regisztrált tag, mindenkit, aki munkájával vagy anyagi hozzájárulásával támogatná a projektet, arra kérek, hogy mielőbb vegye fel velem a kapcsolatot. Továbbá örvendenék, ha a tervvel kapcsolatos véleményüket minél többen kifejtenék itt, akár csak néhány mondatban is.

Ha nincs szükségünk a drzed.hu-ra, az sem gond, de jó lenne ezt nagyon hamar tisztázni.

Tegyünk pontot az ügy végére, de ízibe!

Fóka belétek!

Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://drzed.blog.hu/api/trackback/id/tr20229788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benkootomi 2007.11.15. 20:03:11

Én örülnék neki, ha beindulhatna egy hasonló oldal, de ennek tényleg csak akkor lenne értelme, ha ennek a behatárolhatatlan méretű "szellemi közösségnek" tagjai aktívan is használnák. Ezért tényleg jó lenne, ha mindenki aki erre a lapra téved, és személyesen is érintett a dolgokban, tehát részét képezi a közösségnek, kommentelné a véleményét ide röviden, de nem akarom a továbbiakban miklós pajtást ismételni. Hanem, igazából jó lenne világossá tenni, hogy mire is lesz jó ez az oldal, azon túl, hogy mindig kikerülnek a friss programok és hírek... Tehát mivel is tudna többet mint ez a blog... Teszem azt jó lenne, ha minden regisztrált felhasználónak lehetne egy kis sajátmaga által fejlesztett felülete, ahova különböző dolgokat tölhet fel, fotókat, írásokat stb., abban a reményben, hogy erre esetleg visszajelzést kap. A különböző eseményeken sok esetben materiális eredmények is születnek, amik jó lenne ha mindannyian egyszerűen és gyorsan hozzáférhetőek lennének, teszem azt filmek, dokumentációs fotók, forgatókönyvek és sorolhatnám, ennek fényében gondolkodjatok a dolgon, és jellezétek nekünk a véleményeteket, minnél többen szállunk be a finnanszírozásba annál olcsóbban megússzuk, már úgyértem egyénenként.

Indi Matahary 2007.11.16. 12:01:34

Én is csak azt tudom mondani ,hogy nem véletlenül szerettem volna én is tagja lenni egy óriási szuperközösségnek. Az ötlet egy akárhogy is de rettentő mód kedves ötlet, és bátran kijelentem ,hogy nagyon szívesen nyújtok bármilyen támogatást a project védelme érdekében. Nagyon nagyon örülnék ha végre megtudnánk oldani azt ,hogy egy olyan oldal szülessen ahol az arcok publikálni tudnák saját dolgaikat (hirdetések, filmek, irományok stb stb)

A Dr Zed él és élni fog :D!

ErdA 2007.11.26. 18:16:56

én passzív tagja vagyok a közösségnek, de rendszeresen látogatom az oldalt, és mindig örömmel olvasom az újabb és újabb információkat, jópofaságokat. Benkó Úr saját felületes ötlete tetszik, részemről van rá igény, de finanszírozni csak akkor látom értelmét, ha sokan finanszírozzuk, tehát tényleg elenyésző az egy koponyára jutó költség. ez azt jelenti, hogy benne vagyok, ha túl bonyolult lettem volna : ).

-krudy- 2007.11.27. 00:58:46

ja, aha... úgy gondolom, hogy ez teljesen vállalható dolog, ráadásul végre otthonról is tudom követni a dolgokat, így természetesen támogatom az ötletet, csak majd szóljatok, hogy miben kellek, mert gondolatolvasó azért még (egyenlőre) nem vagyok. benne vagyok.
süti beállítások módosítása